Kilpailukieltosopimus

Ota yhteyttä ›

Autamme kilpailukielto­sopimuksissa

Anna asiantuntijamme laatia sopimuksesi ja nukut yösi rauhassa.

Kilpailukieltosopimuksella tarkoitetaan kaikkia sellaisia sopimuksia ja sopimusehtoja, joilla rajoitetaan väliaikaisesti työntekijän mahdollisuutta siirtyä töihin kilpailijalle tai perustaa kilpailevaa yritystä. Kilpailukieltosopimuksen tekemiseen on aina oltava työnantajan toimintaan tai työsuhteeseen liittyvä erityisen painava syy.

Työsopimuslain kilpailukieltosopimusta koskeva laki muuttui 1.1.2022. Kaikkiin uusiin 2022 vuoden aikana tehtyihin työsopimuksiin, joissa on kilpailukieltoehto tai kilpailukieltosopimus, sovelletaan uutta lakia. Lain mukaan työnantajan on maksettava työntekijälle korvausta kilpailunrajoituksesta. Lisäksi kilpailukieltosopimuksilla on vähintään kahden kuukauden pituinen irtisanomisaika. Tärkeää on ymmärtää, että 1.1.2023 alkaen uusi laki koskettaa kaikkia voimassa olevia kilpailukieltosopimuksia ja -ehtoja.

Tutustu myös työoikeuden palveluihimme

Ota yhteyttä

Näin laki muuttui

Työnantajalla on jatkossa aina korvausvelvollisuus. Työnantajan on jatkossa maksettava aina korvausta työntekijälle kilpailukieltosopimuksista. Huomaa poikkeus: korvausvelvollisuutta sovelletaan vasta 1.1.2023 siirtymäajan jälkeen takautuvasti myös ennen 1.1.2022 tehtyihin kilpailukieltosopimuksiin ja -ehtoihin.

Korvauksen määrä riippuu kilpailunrajoitusajan pituudesta. Korvauksen määrä riippuu kilpailukieltosopimuksen rajoitusajan kestosta. Enintään kuusi kuukautta kestävältä rajoitusajalta on maksettava korvausta, joka vastaa 40 prosenttia työntekijän palkasta. Jos rajoitusaika on yli puoli vuotta, korvauksen määrä on 60 prosenttia palkasta.

Kilpailukieltosopimuksilla on jatkossa irtisanomisaika. Jatkossa kilpailukieltosopimuksilla ja -ehdoilla on irtisanomisaika, joka on kolmasosan kilpailunrajoitusajasta, mutta vähintään kaksi kuukautta. Irtisanomisoikeutta ei kuitenkaan ole enää sen jälkeen, kun työntekijä on päättänyt työsopimuksen.

Ota yhteyttä, kartoitetaan tilanteesi ja varataan sinulle maksuton alkuneuvottelu. Toimistomme sijaitsee Aviapoliksen juna-aseman vieressä, lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tapaamisia voidaan järjestää niin etäyhteydellä kuin paikan päällä. 

Soita