Logistiikka- ja tulliasiat

Ota yhteyttä ›

Palvelemme kansallisissa ja kansainvälisissä logistiikan lakiasioissa

Logistiikan monimutkaiset oikeusrakenteet edellyttävät aiheen todellista asiantuntemusta – sitä saat meiltä.

Logistiikka koskettaa melkein kaikkea yritystoimintaa, oli kuljetus järjestetty sitten maa-, rauta-, ilma- tai meriteitse. Sen oikeudelliseen puoleen voi liittyä monimutkaisia ongelmatilanteita, sillä logistiikkaa koskeva lainsäädäntö on niin kansallista kuin kansainvälistäkin. Myös monimutkaiset alalla vallitsevat sopimusketjut voivat aiheuttaa pulmia.

Me olemme logistiikan syvärakenteisiin monipuolisesti perehtynyt asianajotoimisto. Avustamme yritystäsi tullauskäytäntöjen ja menettelytapojen suunnittelussa sekä mahdollisesti tulliviranomaisen kanssa ilmenneissä erimielisyyksissä. Asianajajillamme on kokemusta myös logistiikkaan liittyvästä riidanratkaisusta. 

Ota yhteyttä

Kansainvälinen kauppa

Euroopan unioni on kotimarkkinamme, mutta samalla kansainväliseen kauppaan liittyy paljon huomioitavia asioita verrattuna kotimaan kauppaan. Jokaisella maalla on oma lainsäädäntönsä, jonka selvittäminen ja tulkinta on työlästä. Asianajajamme auttavat yritystäsi luovimaan pykäläviidakossa ja onnistumaan kansainvälisillä markkinoilla.

On hyvä muistaa, että tavaran toimittamiseen kansainvälisissä tilanteissa liittyy paljon erityispiirteitä, joista tulee aina sopia tarkasti. 

Tavaran kuljetussopimuksessa on sovittava ainakin

  • Kustannusten jakautuminen
  • Vastuun siirtyminen
  • Vienti- ja tuontiselvitysten tekeminen sekä muut asiakirjat
  • Tavaran pakkaaminen
  • Tavaran tarkistaminen
  • Lainvalintasäännökset ja riidanratkaisuehdot

Ainoastaan jo tarkkaan mietityllä suunnittelulla onnistumme välttämään monet riskit ja autamme yritystäsi menestymään. Mitä varhaisemmassa vaiheessa olet meihin yhteydessä, sitä vaikuttavampia neuvomme ovat.

Käänny puoleemme, kartoitetaan yrityksesi tilanne ja varataan maksuton alkuneuvottelu. Toimistomme sijaitsee Aviapoliksen juna-aseman vieressä, lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tapaamisia voidaan järjestää niin etäyhteydellä kuin paikan päällä. 

Soita