Johtajasopimus

Ota yhteyttä ›

Laadimme johtajasopimukset pitkällä kokemuksella

Hallitse riskejä hyvin laaditulla johtajasopimuksella.

Johtavassa asemassa olevan työntekijän kanssa tehdään usein työsopimus, jota nimitetään johtajasopimukseksi. Kuitenkaan aina ei ole välttämättä kyse työsuhteesta, ja tämän vuoksi johtajasopimusta tulisi aina tarkastella tapauskohtaisesti. Pelkästään sopimuksen otsikko ei määrittele työsuhdetta. Ainoastaan sopimuksen sisältö ratkaisee, minkälaisesta sopimuksesta on oikeasti kyse.

Sopimussuhteen arvioinnin lähtökohtana pidetään, toimiiko johtaja työnantajan johdon ja valvonnan alaisena. Esimerkiksi toimitusjohtaja ei yleensä ole työsuhteessa, eikä häneen näin ollen sovelleta työsopimuslakia, mutta hänellä olisi kuitenkin hyvä olla kirjallinen toimitusjohtajasopimus.

Ota yhteyttä

Miksi sitten asianajajan on fiksuinta laatia johtajasopimus?

Johtajasopimus poikkeaa monin tavoin tavallisesta työsopimuksesta esim. työajan, palkkauksen, erokorvauksen ja kilpailukiellon osalta. Hyvin laadittu johtajasopimus on niin yrityksen kuin johtajan etu jo ihan erimielisyyksien välttämiseksi.

Avustamme asiakkaitamme johtajasopimuksen ehtojen neuvotteluissa ja sopimusehtojen laadinnassa. Mahdollisissa riitatilanteissa autamme asiakkaitamme myös sovintoneuvotteluissa sekä riitaprosessissa aina tuomioistuimesta välimiesmenettelyyn.

Ota yhteyttä, jutellaan tilanteestasi ja sovitaan maksuton alkuneuvottelu. Asianajotoimistomme sijaitsee Aviapoliksen juna-aseman vieressä, lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tapaamisia voidaan järjestää sekä etäyhteydellä että paikan päällä. 

Soita