Työsopimukset suojaavat sinua, yritystäsi sekä työntekijöitäsi, jotta kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan

 

Työsopimus on tärkein sopimus yrityksen ja sen työntekijän välillä

 

Työsopimukset ovat yksi liiketoimintasi tärkeimmistä asiakirjoista, koska niissä kerrotaan, mitä työntekijöiltäsi odotetaan. Työsopimuksessa käydään läpi keskeiset ehdot aina läsnäolosta, lomista ja sopimuksen päättämisestä sekä mahdollinen työehtosopimus huomioiden.

 

Kun käytössäsi on hyvin laaditut työsopimukset, suojaat silloin myös yritystäsi

  • Työsopimus määrittää työsuhteen ehdot ja käytänteet
  • Salassapito, immateriaalioikeudet ja mahdollinen kilpailukielto voidaan liittää työsopimukseen
  • Työehtosopimusta tulkitaan oikein sopimusta laadittaessa ja se solmimisen jälkeen

 

Monet yrityksen ja työntekijän väliset kiistat alkavat siitä, että osapuolet tulkitsevat työsopimusta eri tavoin. Riidat koskevat usein palkkaa tai muun korvauksen maksamista, määräaikaisen sopimuksen perustetta, irtisanomisen laillisuutta tai muita työsuhteen ehtoja. Nämä tilanteet pystytään parhaiten välttämään ennakolta ammattilaisen laatimalla työsopimuksella. Työssopimus suojaa sinua, yritystäsi sekä sen kilpailukykyä.

Tiesitkö tämän työsopimuksesta:

 

Selkeästi ja huolellisesti tehty työsopimus säästää aikaa ja antaa sinun keskittyä siihen, mitä osaat parhaiten.

Tiesitkö tämän työsopimuksesta:

 

Asianajajan laatima työsopimus suojaa yritystäsi kalliilta riitatilanteilta.

Tiesitkö tämän työsopimuksesta:

 

Hyvässä työsopimuksessa on yksiselitteisesti molempien osapuolien oikeudet ja velvollisuudet ja näin myös vältytään helpoiten riidoilta.

Tiesitkö tämän työsopimuksesta:

 

Kun asianajaja laatii yrityksesi työsopimukset, vältytään turhilta väärinymmärryksiltä ja monitulkintaisuuksilta.

Mitä etuja asianajajan laatimalla työsopimuksella on?

 

Kun kaikki tarpeellinen on huomioitu työsopimusta laadittaessa, voit nukkua yösi rauhassa. Silloin myös tiimi työskentelee yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja tämä näkyy myös kassavirrassa.

– asianajaja Antti Piispanen

Yrityksesi kannalta on aina parasta tehdä sopimukset kirjallisesti. Laadimme työsopimuksesi pitäen mielessä toimialasi ja yrityksesi. Tärkeintä on selkeyttää työntekijöiden odotuksia ja suojata yritystäsi mahdollisilta tulevilta kiistoilta.

Määräaikaisiin työsopimuksiin liittyy paljon poikkeuksia, kuten pitkäaikaistyöttömän kohdalla tai työsopimus, joka on tehty työntekijän omasta aloitteesta määräaikaiseksi. Ilman perusteltua syytä tehty määräaikainen työsopimus on voimassa toistaiseksi. On suositeltavaa, että konsultoit asiantuntijaa, jos sinulla on epäselvyyttä määräaikaisista työsopimuksista.

Määräaikaista työsopimusta ei voi irtisanoa, ellei siitä ole erikseen sovittu. Yleisesti irtisanomiset jaetaan henkilöön liittyvään syyhyn sekä tuotannollisiin ja taloudellisiin irtisanomisperusteisiin. Molempiin tilanteisiin on omat lainmukaiset edellytyksensä. Tärkeintä työnantajalle on dokumentoida kaikki keskustelut ja muut tärkeät todisteet, jotta myöhemmin pystyt näyttämään toteen toimineesi työlainsäädännön mukaisesti. Asiantuntijan konsultoiminen ennen työntekijän irtisanomista on suositeltavaa.

Täytä alla oleva lomake tai soita meille, niin jutellaan etänä tai kasvokkain sinulle sopivana ajankohtana. Aloitamme ilmaisella konsultaatiolla ja teemme räätälöidyn tarjouksen palveluistamme. Tämä on paras tapa varmistaa, että saat tarkalleen sen, mitä tarvitset.

Valmiina aloittamaan ilmaiseksi?

 

Missä tahansa oletkin, työsopimukset saadaan kuntoon myös etänä. Soita meille tai jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Ensimmäinen askel on pyytää ilmainen alkuneuvottelu. Sitten voitkin jättää loput meidän hoidettavaksemme.

 

 

Soita numeroon

050 3740 323

 

 

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 Yrityksen työsopimukset stressittömästi

A

Antti Piispanen

Asianajaja, varatuomari, toimitusjohtaja

Antti on erikoistunut yhtiöoikeuteen, sopimusoikeuteen sekä riitojen ratkaisemiseen. Hänellä on lisäksi runsaasti kokemusta asumisen ja rakentamisen juridiikasta sekä urakkariidoista. Antilla on myös paljon kokemusta vaativista vahingonkorvausta koskevista oikeudenkäynneistä.

  • Yhtiöoikeus
  • Sopimusoikeus
  • Vahingonkorvausoikeus
  • Asuminen ja rakentaminen
  • Työoikeus
  • Perintöoikeus