Urakan sujuva eteneminen on kaikkien osapuolten etu

 

Hallitse riskejä hyvin laaditulla urakkasopimuksella

Kuka vastaa aliurakoitsijan aiheuttamista viivytyksistä? Miten edetä, kun osapuolet ovat eri mieltä siitä, mitä urakkaan kuuluu? Mitä tehdä, kun lattian kaato on tehty väärin tai laatutaso ei muuten vastaa sovittua? Aina ei ole edes selvää, kenelle kuuluu reklamoida.

Tärkeintä on saada selvyys urakan osapuolien vastuista ja oikeuksista. Kuitenkin rakennusurakkasopimusten tulkinnasta tekee vaikeaa usein sen monet liitteet sekä viittaukset YSE 1998 ja KSE 2013 -vakioehtoihin, jotka sisältävät paljon poikkeuksia. Ei kovin selkeää, eihän?

Kokeneet asianajajamme ovat apunasi urakan kaikissa vaiheissa. Mitä aikaisemmin olet yhteydessä, sitä vaikuttavampia ja kustannustehokkaampia neuvomme ovat.

Rakennusurakan kehitystä urakan aikana on vaikeaa ennakoida. Urakkasopimuksen tulee voida vastata urakan aikana syntyviin ongelmiin. Eniten rakennusurakoissa tulee riitaa työn laadusta, hinnasta ja aikataulusta. Moni ongelma voitaisiin välttää antamalla asianajajan tarkistaa rakennusurakkasopimus ennakolta. Jos erimielisyys urakasta on jo kerennyt syntymään, on aina tehokkainta puuttua tilanteeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tiesitkö tämän urakkasopimuksesta:

 

Mikäli yritys käyttää usein samanlaista urakkasopimusta, perustajaurakoinnissa tai muussa, niin tätä varten voidaan laatia toimiva vakiosopimus.

Tiesitkö tämän urakkasopimuksesta:

 

Rakennusurakkasopimukselle on ominaista, että suunnittelu on tarkoituksellisesti kesken sopimusta solmittaessa. Suunnittelu siis etenee rakentamisen aikana.

Tiesitkö tämän urakkasopimuksesta:

 

Kaikenkokoisissa rakennusprojekteissa on aina mahdollisuus ennakoimattomille tapahtumille. Jotta tällaiset muutokset saadaan aikaiseksi tehokkaalla tavalla, urakkasopimusten ja niitä koskevan sääntelyn sekä oikeusperiaatteiden hallinta on tärkeää.

Tiesitkö tämän urakkasopimuksesta:

 

Muutos- ja lisätöiden erottelun ymmärtäminen on tärkeää, sillä työn luonteella on suuri vaikutus osapuolten oikeuksiin.

Meillä asianajajan pitämä alkuneuvottelu on aina maksuton. Alkuneuvottelu ei ole vielä sitova, vaan toimeksiannosta tehdään erillinen toimeksiantosopimus alkuneuvottelun jälkeen.

Pyydettäessä voit saada tarkemman hinta-arvion, joka sisältää oikeudellisen arvion, toimenpide-ehdotuksen sekä näistä koostuvan kustannuslaskelman. Toimeksiannon laajuus vaikuttaa siihen, kuinka tarkan hinta-arvion pystymme antamaan koko toimeksiannolle.

Asianajajan ja koko asianajotoimistoa henkilöstöineen koskee salassapitovelvollisuus. Myös toimeksiantoa koskevien neuvottelujen kuluessa kerrotut asiat kuuluvat salassapitovelvollisuuden alaisuuteen, vaikka toimeksiantoa ei syntyisikään.

Haluatko varata ilmaisen alkuneuvottelun?

 

Me Asianajotoimisto Honkanen & Piispasella ajattelemme, että oikeudellisten asioiden hoitamisen tulisi olla asiakkaillemme helppoa, inhimillistä sekä ehdottoman luotettavaa. Toimimme yhteistyössä yrityksen lakiosaston tavoin, joka neuvoo ja auttaa tarvittaessa. Silloin myös budjetointi on helpompaa, kun yhteistyökumppani on tuttu asianajotoimisto.

 

 

Soita meille tai jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Soita numeroon

050 3740 323

 

 

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Missä tahansa oletkin, autamme sinua etäyhteyden kautta.

Yrityksesi sopimusasioiden luotettava kumppani

 

Autamme pieniä ja keskisuuria yrityksiä heidän sopimusneuvotteluissaan, urakkasopimusten laadinnassa ja niiden tarkistamisessa. Kaikkiin urakkasopimuksiin kuuluu maksuton alkuneuvottelu. Alkuneuvottelussa kokenut asianajaja kartoittaa yrityksesi tarpeet ja antaa samalla sitovan tarjouksen.

  • Urakkaneuvottelut
  • Urakkatarjous
  • Urakkasopimuksen laatiminen
  • Reklamaatiot
  • Rakennusvirheet
  • Lisä- ja muutostyöt
  • Urakoitsijan viivästys
  • Urakkasopimuksen purkaminen
  • Takuuajan virhevastuu
  • Takuuajan jälkeinen virhevastuu

A

Antti Piispanen

Varatuomari, toimitusjohtaja, asianajaja

Antti on erikoistunut liikejuridiikkaan, sopimusoikeuteen sekä riitojen ratkaisemiseen. Hänellä on lisäksi runsaasti kokemusta asumisen ja rakentamisen juridiikasta sekä urakkariidoista. Antilla on myös paljon kokemusta vaativista vahingonkorvausta koskevista oikeudenkäynneistä.

 • Yhtiöoikeus
 • Sopimusoikeus
 • Vahingonkorvausoikeus
 • Asuminen ja rakentaminen
 • Työoikeus
 • Perintöoikeus