Perintöoikeus

Testamenttiin ja perinnönjakoon lakiapu kannattaa, vaikkei riidan riskiä olisikaan.

Testamentti

 

Testamentilla varmistat tahtosi, mutta käyttämällä ammattilaista sen laadinnassa varmistut, että se on laadittu lainmukaisesti.

Asianajajamme auttavat sinua myös huomioimaan muut perintöön ja verotukseen liittyvät tarpeelliset asiat.

  • testamentin suunnittelu ja laadinta
  • testamentin riitautus

 

 

Pesänjakaja

 

Viime kädessä pesänjakaja tekee päätöksen perinnönjaosta, mikäli kuolinpesän osakkaat eivät löydä yhteistä ratkaisua.

Pesänjakajan tehtävänä on perinnönjaon sekä tarvittaessa myös osituksen toimittaminen, mikäli pesää ei pystytä muuten sovinnollisesti jakamaan. Pesänjakaja selvittää ja ratkaisee myös syntyneet riitakysymykset. Kaikilla kuolinpesän osakkailla on oikeus hakea pesänjakajaa käräjäoikeudelta ja se voi olla sama henkilö, kuin pesänselvittäjä.

Viime kädessä pesänjakaja tekee päätöksen perinnönjaosta, mikäli kuolinpesän osakkaat eivät löydä yhteistä ratkaisua. Pesänjakajan päätökseen voi hakea muutosta käräjäoikeudesta, jolloin perinnönjaon käsittely jatkuu tuomioistuimessa. 

 

 

Pesänselvitys 

 

Ulkopuolinen pesänselvittäjä helpottaa kuolinpesän hallinnointia, kun kuolinpesän osakkailla on erimielisyyttä pesän hoitamisesta.

Pesänselvittäjän tehtäviin kuuluu kuolinpesän ja sen omaisuuden hallinnoiminen sekä pesän saattaminen jakokuntoon perinnönjakoa varten. Käräjäoikeudelle tehtävällä hakemuksella kuolinpesän osakas voi vaatia ulkopuolista pesänselvittäjää. Kun tuomioistuin on määrännyt pesänselvittäjän, vastaa hän kuolinpesän hallinnosta. Pesänselvittäjä ei voi toimittaa perinnönjakoa vaan sen hoitaa pesänjakaja.

 

Perunkirjoitus

 

Läheisen menettäminen on raskasta ja omat voimavarat ovat usein rajalliset. Kuitenkin käytännön järjestelyt on hoidettava.

Perunkirjoitus on järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta ja perukirja on toimitettava verovirastoon kuukauden sisällä perunkirjoituksen pitämisestä. Tämän pohjalta verottaja tekee perintöveropäätöksen. Vasta perunkirjoituksen jälkeen voidaan tehdä perinnönjako.

Helpotat omaa taakkaasi antamalla perunkirjoituksen ulkopuolisen asiantuntijan hoidettavaksi. Se voidaan hoitaa myös etäyhteyttä käyttäen. Kun asianajaja laatii perunkirjoituksen, osaa hän ammattinsa puolesta huomioida eri vaihtoehtojen verotukselliset, taloudelliset ja oikeudelliset vaikutukset.

 

 

Haluatko varata ilmaisen alkuneuvottelun?

 

Me Asianajotoimisto Honkanen & Piispasella ajattelemme, että oikeudellisten asioiden hoitamisen tulisi olla asiakkaillemme helppoa, inhimillistä sekä ehdottoman luotettavaa.

 

 

Soita meille tai jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Soita numeroon

050 3740 323

Jätä yhteystietosi ja keskustellaan lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
”Asiakasta kuunneltiin oikeasti, epäselvät kohdat sai kysyttyä selviksi asti ja arvio vallitsevasta tilanteesta kerrottiin reilusti ja rehellisesti. Suhtautuminen tilanteen kaikkiin osapuoliin oli ystävällistä, rauhoittavaa ja asiallista. Suosittelen lämpimästi!”

Nainen 50


A

Antti Piispanen

Varatuomari, toimitusjohtaja, asianajaja

Antti on erikoistunut liikejuridiikkaan, sopimusoikeuteen sekä riitojen ratkaisemiseen. Hänellä on lisäksi runsaasti kokemusta asumisen ja rakentamisen juridiikasta sekä urakkariidoista. Antilla on myös paljon kokemusta vaativista vahingonkorvausta koskevista oikeudenkäynneistä.

  • Yhtiöoikeus
  • Sopimusoikeus
  • Vahingonkorvausoikeus
  • Asuminen ja rakentaminen
  • Työoikeus
  • Perintöoikeus