Luotettava kumppani yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa

Hallitse riskejä hyvin laaditulla johtajaopimuksella

Johtavassa asemassa olevan työntekijän kanssa tehdään usein työsopimus, jota nimitetään johtajasopimukseksi. Kuitenkaan aina ei välttämättä ole kyse työsuhteesta, ja tämän vuoksi johtajasopimusta tulisi aina tarkastella tapauskohtaisesti. Pelkästään sopimuksen otsikko ei määrittele työsuhdetta. Ainoastaan sopimuksen sisältö ratkaisee, minkälaisesta sopimuksesta on oikeasti kyse.

Sopimussuhteen arvioinnin lähtökohtana pidetään, toimiiko johtaja työnantajan johdon ja valvonnan alaisena. Esimerkiksi toimitusjohtaja ei yleensä ole työsuhteessa, eikä häneen näin sovelleta työsopimuslakia, mutta hänellä olisi hyvä olla kirjallinen toimitusjohtajasopimus.

Miksi asianajajan on hyvä laatia johtajasopimus? Johtajasopimus poikkeaa monin tavoin tavallisesta työsopimuksesta, kuten työajan, palkkauksen, erokorvauksen ja kilpailukiellon osalta. Hyvin laadittu johtajasopimus on niin yrityksen kuin johtajan etu ihan jo erimielisyyksien välttämiseksi.

Avustamme asiakkaitamme johtajasopimuksen ehtojen neuvotteluissa, sopimusehtojen laadinnassa sekä tarkistamisessa. Mahdollisissa riitatilanteissa autamme asiakkaitamme myös sovintoneuvotteluissa sekä riitaprosessissa aina tuomioistuimessa ja välimiesmenettelyssä.

Hyvä tietää johtajasopimuksesta:

 

Kun on kyse muun kuin toimitusjohtajan sopimuksesta, työsopimuslakia noudatetaan automaattisesti, mutta monesta muusta työntekijän kannalta keskeisestä ehdosta pitäisi sopia erikseen.

 

Hyvä tietää johtajasopimuksesta:

 

Ennen sopimuksen allekirjoittamista tulee ymmärtää, mistä sopimuksessa on sovittu sekä mistä on jätetty sopimatta ja sen mahdolliset seuraukset.

Hyvä tietää johtajasopimuksesta:

 

Johtajasopimuksissa johtajille asetetaan usein tiukempia ehtoja salassapitoon, kilpailukieltoon tai immateriaalioikeuksiin liittyen. Näitä ehtoja vahvistetaan yleensä sopimussakolla.

Hyvä tietää johtajasopimuksesta:

 

Johtajasopimuksissa riidat ratkaistaan useimmiten välimiesmenettelyssä.

Haluatko varata ilmaisen alkuneuvottelun?

 

Me Asianajotoimisto Honkanen & Piispasella ajattelemme, että oikeudellisten asioiden hoitamisen tulisi olla asiakkaillemme helppoa, inhimillistä sekä ehdottoman luotettavaa. Toimimme yhteistyössä yrityksen lakiosaston tavoin, joka neuvoo ja auttaa tarvittaessa. Silloin myös budjetointi on helpompaa, kun yhteistyökumppani on tuttu asianajotoimisto.

Soita meille tai jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Soita numeroon | 050 3740 323

 

 

 

 

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.


A

Antti Piispanen

Varatuomari, toimitusjohtaja, asianajaja

Antti on erikoistunut liikejuridiikkaan, sopimusoikeuteen sekä riitojen ratkaisemiseen. Hänellä on lisäksi runsaasti kokemusta asumisen ja rakentamisen juridiikasta sekä urakkariidoista. Antilla on myös paljon kokemusta vaativista vahingonkorvausta koskevista oikeudenkäynneistä.

  • Yhtiöoikeus
  • Sopimusoikeus
  • Vahingonkorvausoikeus
  • Asuminen ja rakentaminen
  • Työoikeus
  • Perintöoikeus